Oldalak

2012. február 19., vasárnap

Bielersee

Nos eljött ez az idö is. Az utolso hétvégénket töltöttük Lyss-ben, jövö pénteken költözés ami annyit jelent, hogy véget ért a Seeland-i bringàzàs...
A bielersee volt a kedvenc tàvom, 56 kili a to körül gyönyörü helyeken...nem tudom hànyszor voltam, de asszem több mint 30szor. A "hires" svàjci szölöültetvények között vagy épp Erlach középkori falujàn mész keresztül olyan mintha megàllt volna az idö. Az elmult 16 honapban kb 5000 km-t mentem Lyss 40 kilométeres környezetében, asszem jobban ismerem a környéket mint a helyiek 95%-a, minden sarkot ismerek a Biel-i to körül és ez tényleg hiànyozni fog.
Amire sajnos nem volt idöm idén (illetve az idö nem volt olyan) az a Chasseral, Twann-nàl kell felkanyarodni egy 20 kilis emelkedöre ami felvisz 1605m magasra a totol, embert probàlo tàv, plàne Lyss-böl ami igy 95 kilis tàv egy tokörrel kombozva 1500m szint különbséggel. Ha jol emlékszem 4szer hoztam le, oriàsi szenvedés de fentröl jo idöben ellàtni a Berni alpokra illetve franciàba is. Ha mégegyszer legalàbb egy hétvégére visszajövünk Lyss-be akkor oda tuti felmegyek.
Szoval ennyi, jövö héttöl iràny Kaltbrunn, uj utak, uj (nagyobb) hegyek és egy uj élet Kovàcséknak...

Peace

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése